Hjälp människor som flyr från kriget i Libanon

Rotaryklubben: Gör en insamling och skicka er gåva till Bg 900-5430. Ni underlättar vårt arbete med gåvobevis genom att skicka kontaktuppgifter och gåvobelopp till [email protected] 

Privat: Klicka på knappen ”ge en gåva till uppropet”

Vad händer i Libanon


Obs! Vi kommer att uppdatera  denna sida efterhand.

Den allvarliga konflikten i Libanon tvingar inte bara libaneser utan även andra folkgrupper som befinner sig i landet på flykt. Behovet av skydd för dessa flyktingar är akut liksom för dem vi redan hjälper i Gaza och andra länder. Vänligen ge en gåva för att hjälpa utsatta i nöd.

Rotarys partner ShelterBox är en professionell och handlingskraftig katastrofhjälpsorganisation  som är specialiserad  på att leverera nödmateriel till utsatta familjer för att ge skydd, värme  och annan nödvändig utrustning.

ShelterBox kommer att göra en insats eftersom det bedöms dröja lång tid innan människor kan återvända tillbaka till sina hem eller läger. Planering av genomförandet pågår för fullt i samverkan/samråd med trovärdiga och redan kända lokala partners.

Kallare tider närmar sig och det är extra viktigt att kunna leverera det nödvändigaste – filtar, madrasser med mera.

Vi kommer att samverka med lokala organisationer i Libanon så att vår hjälp når fram fort. Vi har etablerade kontakter med Rotary i Libanon som hjälper oss att identifiera både omedelbara och mera långsiktiga behov.