Vänligen ge en gåva nu

Nyhetsarkiv

Nyheter

Ett axplock om vad som pågår

januari 19, 2018

Vi önskar er en God fortsättning på det nya året. Just nu har vi pågående verksamhet i: Syrien, Irak, Nigeria, Kamerun,…

Var tredje minut får en människa vår hjälp !

december 13, 2017

Vår årsprognos pekar mot att vi tillsammans under 2017 kommer att kunna bistå ca 32 000 hushåll vilket är ca 160 000…

Årets Julgåva – Så här enkelt kan du rädda liv, lindra lidandet och GÖRA SKILLNAD

oktober 31, 2017

Vårt upprop: Så här enkelt kan du rädda liv, lindra lidandet och GÖRA SKILLNAD – Ladda ner uppropet  Årets Julgåva…

Svenska Nyheter

En Nordisk utbildning för ShelterBox volontärer har nu etablerats

september 21, 2016

Stellan, Rotarian från Lomma-Bjärred RK sammanfattade helgens intryck med orden: ”Seminariet gav mig på ett påtagligt och pedagogisk sätt värdefull…

Hultsfredsdagen en lyckad satsning

juli 4, 2016

Hultsfredsdagen i maj brukar firas med torgmarknad, uppvisningar, ponnyridning, talangjakt och annat roligt för barn och vuxna. Många föreningar tar…

ShelterBox fick plats då Åhus familjer ”gick för vatten”

juni 15, 2016

Söndagen den 29 maj (Mors Dag) genomförde Åhus RK tillsammans med Kristianstad-Åhus RK sin stora familjedag på temat ”Vi går…

Syrien – kemisk attack – Shelterbox partner i Khan Sheikhoun är orolig för säkerheten.

april 6, 2017

Hand in hand for Syria (HIHS) har i flera år har varit Shelterbox samarbetsorganisation i Syrien. Det är HIHS personal i Syrien som säkerställer att vår hjälp når hela vägen fram till familjer på flykt undan kriget i Syrien. I förrgår hamnade deras team i Khan Sheikhoun i händelsernas centrum i samband med den attack där kemiska vapen användes.

Syrien_banner

De senaste veckorna har hjälparbetare från HIHS arbetat i Idlib. De hamnade mitt upp i den attack med kemiska vapen som dödade minst 70 personer däribland minst 20 barn. En händelse som förskräcker hela världen.

Deras chef, Fadi Al-dairi säger;

”Ett av våra kontor ligger i Khan Sheikhoun och vi har två sjukhus i området. Efter den kemiska attacken tog vi hand om över 70 offer och fler är 300 fick behandling från andra hjälparbetare i området. Vi transporterade ett antal av dessa till Turkiet. Tyvärr förklarades åtta personer avlidna vid våra enheter.”

”Detta är en förfärlig händelse, vi är rädda för att bruket av kemiska vapen kommer öka. Vi är djupt bekymrade för säkerheten för vår personal på plats eftersom det inte finns något ordentligt skydd. Avsaknaden av skyddsmasker, heltäckande overaller och skyddstält medför också en risk för att sprida och förvärra skadan trots att man försöker hjälpa.”

Syrien_bild

Shelterbox har haft ett långvarigt samarbete med Hand in hand for Syria och ett antal andra organisationer. Det har länge bekymrat oss att våra partners tvingas utföra sitt hjälparbete under mycket farliga omständigheter.  Våra tankar är med dessa våra kollegor och alla familjer som lider i detta ändlösa krig.

Sedan kriget började har ShelterBox stöd tack vare våra partners hittills nått fram till 3,430 hushåll och till över 20 000 familjer. Detta till ett värde av ca 30 miljoner kronor som våra supportrar har finansierat med sina gåvor.