Vänligen ge en gåva nu

Nyhetsarkiv

Nyheter

Pågående insatsverksamhet

juli 1, 2017

Hej, Nedan kan ni läsa en i alla hast komponerad beskrivning av vår verksamhet i hela 10 länder. Önskar er…

Möt oss på Rotary International Convention 2017. Begränsad kanslifunktion till 30 maj.

maj 18, 2017

Hoppas att ni som kommer att delta på Rotary International Convention 2017 tar tillfället i akt att möta våra representanter som…

Hårt tryck på insatsorganisationen- på plats i åtta länder över hela världen!

april 28, 2017

Pågående insatser i Peru, Colombia, Irak, Syrien, Moçambique, Somaliland, Niger och Kamerun är precis vad vår nuvarande insatsorganisation mäktar med….

Svenska Nyheter

En Nordisk utbildning för ShelterBox volontärer har nu etablerats

september 21, 2016

Stellan, Rotarian från Lomma-Bjärred RK sammanfattade helgens intryck med orden: ”Seminariet gav mig på ett påtagligt och pedagogisk sätt värdefull…

Hultsfredsdagen en lyckad satsning

juli 4, 2016

Hultsfredsdagen i maj brukar firas med torgmarknad, uppvisningar, ponnyridning, talangjakt och annat roligt för barn och vuxna. Många föreningar tar…

ShelterBox fick plats då Åhus familjer ”gick för vatten”

juni 15, 2016

Söndagen den 29 maj (Mors Dag) genomförde Åhus RK tillsammans med Kristianstad-Åhus RK sin stora familjedag på temat ”Vi går…

Syrien – kemisk attack – Shelterbox partner i Khan Sheikhoun är orolig för säkerheten.

april 6, 2017

Hand in hand for Syria (HIHS) har i flera år har varit Shelterbox samarbetsorganisation i Syrien. Det är HIHS personal i Syrien som säkerställer att vår hjälp når hela vägen fram till familjer på flykt undan kriget i Syrien. I förrgår hamnade deras team i Khan Sheikhoun i händelsernas centrum i samband med den attack där kemiska vapen användes.

Syrien_banner

De senaste veckorna har hjälparbetare från HIHS arbetat i Idlib. De hamnade mitt upp i den attack med kemiska vapen som dödade minst 70 personer däribland minst 20 barn. En händelse som förskräcker hela världen.

Deras chef, Fadi Al-dairi säger;

”Ett av våra kontor ligger i Khan Sheikhoun och vi har två sjukhus i området. Efter den kemiska attacken tog vi hand om över 70 offer och fler är 300 fick behandling från andra hjälparbetare i området. Vi transporterade ett antal av dessa till Turkiet. Tyvärr förklarades åtta personer avlidna vid våra enheter.”

”Detta är en förfärlig händelse, vi är rädda för att bruket av kemiska vapen kommer öka. Vi är djupt bekymrade för säkerheten för vår personal på plats eftersom det inte finns något ordentligt skydd. Avsaknaden av skyddsmasker, heltäckande overaller och skyddstält medför också en risk för att sprida och förvärra skadan trots att man försöker hjälpa.”

Syrien_bild

Shelterbox har haft ett långvarigt samarbete med Hand in hand for Syria och ett antal andra organisationer. Det har länge bekymrat oss att våra partners tvingas utföra sitt hjälparbete under mycket farliga omständigheter.  Våra tankar är med dessa våra kollegor och alla familjer som lider i detta ändlösa krig.

Sedan kriget började har ShelterBox stöd tack vare våra partners hittills nått fram till 3,430 hushåll och till över 20 000 familjer. Detta till ett värde av ca 30 miljoner kronor som våra supportrar har finansierat med sina gåvor.