Vänligen ge en gåva nu

Nyhetsarkiv

Nyheter

Ett axplock om vad som pågår

januari 19, 2018

Vi önskar er en God fortsättning på det nya året. Just nu har vi pågående verksamhet i: Syrien, Irak, Nigeria, Kamerun,…

Var tredje minut får en människa vår hjälp !

december 13, 2017

Vår årsprognos pekar mot att vi tillsammans under 2017 kommer att kunna bistå ca 32 000 hushåll vilket är ca 160 000…

Årets Julgåva – Så här enkelt kan du rädda liv, lindra lidandet och GÖRA SKILLNAD

oktober 31, 2017

Vårt upprop: Så här enkelt kan du rädda liv, lindra lidandet och GÖRA SKILLNAD – Ladda ner uppropet  Årets Julgåva…

Svenska Nyheter

En Nordisk utbildning för ShelterBox volontärer har nu etablerats

september 21, 2016

Stellan, Rotarian från Lomma-Bjärred RK sammanfattade helgens intryck med orden: ”Seminariet gav mig på ett påtagligt och pedagogisk sätt värdefull…

Hultsfredsdagen en lyckad satsning

juli 4, 2016

Hultsfredsdagen i maj brukar firas med torgmarknad, uppvisningar, ponnyridning, talangjakt och annat roligt för barn och vuxna. Många föreningar tar…

ShelterBox fick plats då Åhus familjer ”gick för vatten”

juni 15, 2016

Söndagen den 29 maj (Mors Dag) genomförde Åhus RK tillsammans med Kristianstad-Åhus RK sin stora familjedag på temat ”Vi går…

Priset för ett eget Boxnummer höjs till 7000 kr fr.o.m 2015-08-01

juni 23, 2015

Från och med 2015-08-01 kommer kostnaden för att få ett eget Boxnummer att höjas från 6000 kr till 7000 kr. Orsaken är att den svenska kronan över tid har tappat i värde.  Kostnaden för ett boxnummer har sedan länge varit 590 GBP och med dagens notering motsvarar det ca 7600 kr.

Priset för en Box baseras på ett medelvärde som sträcker sig över år. Av praktiska skäl görs inga kortsiktiga justeringar av valutakurser eftersom det brukar jämna ut sig i längden men nu har skillnaden varit så signifikant i över ett år att vi måste höja priset. Som information kostar ett boxnummer i andra länder exempelvis 1000 USD eller 750 EUR.

OBS! Vänligen kontakta oss snarast om du/ni har planerat ett projekt där ni har informerat om det gamla boxpriset.

Vi vill också passa på att i anslutning till detta informera om att en boxdonation innebär:

  • Att man som givare får möjligheten att följa upp att givet bidrag verkligen omsätts till en viss mängd materiel, att denna har levererats och skänkts till nödställda som har behov av att få hjälp.
  • Inte att man som givare köper en redan anskaffad och färdigpackad produkt utan bidraget används till anskaffning, frakt, lagring/beredskap, leverans, utvärdering, utveckling och nödvändiga personal- och administrationskostnader.
  • Att detta är en form av konkret garanti som påvisar organisationens förmåga att hitta lösningar som skapar en effektiv verksamhet. Om inte detta lyckas måste ju priset höjas vilket ShelterBox inte har gjort på många år. Fundera gärna själv på vad det skulle kosta dig att göra motsvarande med en likartad materiel.
  • Inte att den operativa verksamheten påverkas utan denna utgår helt ifrån de behov som identifieras. ID numret knyts till bidragsgivarna i efterhand då vår operativa avdelning har fått bekräftat att hjälpen verkligen har nått fram. Detta sker i en turordning som baseras på datumet då pengarna kom in på vårt konto så eventuella fördröjningar i ShelterBox Sveriges administration av BOX ID och inbetalningar till England påverkar inte platsen i kön. Obs! Det går inte att som givare rikta ett boxbidrag till särskilt område.
  • Att det kan uppstå en extra stor fördröjning av leveransbesked efter katastrofer som får stor uppmärksamhet i media. Orsaken är att vi då på kort tid får så många donationer att volymen överstiger vår uppbyggda kapacitet (vi måste anpassa antalet anställda och insatsvolontärer till en genomsnittlig omsättning). Därför kan det ta över ett år innan slutligt informationsbrev nått bidragsgivaren.