Vänligen ge en gåva nu

Nyhetsarkiv

Nyheter

Bästa Rotarianer och Alla Supportrar

januari 26, 2018

Nedan är en bild på första i vårt informationsbrev som kan laddas ner här eftersom texten kan vara svår att…

Många uppoffringar i Syrien

januari 26, 2018

Nedan är en bild på sidan två i vårt informationsbrev som kan laddas ner här eftersom texten kan vara svår…

Kategori 5 orkaner

januari 26, 2018

Nedan är en bild på sidan tre i vårt informationsbrev som kan laddas ner här eftersom texten kan vara svår…

Svenska Nyheter

En Nordisk utbildning för ShelterBox volontärer har nu etablerats

september 21, 2016

Stellan, Rotarian från Lomma-Bjärred RK sammanfattade helgens intryck med orden: ”Seminariet gav mig på ett påtagligt och pedagogisk sätt värdefull…

Hultsfredsdagen en lyckad satsning

juli 4, 2016

Hultsfredsdagen i maj brukar firas med torgmarknad, uppvisningar, ponnyridning, talangjakt och annat roligt för barn och vuxna. Många föreningar tar…

ShelterBox fick plats då Åhus familjer ”gick för vatten”

juni 15, 2016

Söndagen den 29 maj (Mors Dag) genomförde Åhus RK tillsammans med Kristianstad-Åhus RK sin stora familjedag på temat ”Vi går…

Pågående insatsverksamhet

juli 1, 2017

Hej,
Nedan kan ni läsa en i alla hast komponerad beskrivning av vår verksamhet i hela 10 länder.
Önskar er alla en trevlig sommar.

Syrien

Vi fortsätter att ge stöd till människor som är på flykt genom att tillhandahålla utrustning för nöd boende och annat väsentlig materiel (NFI). Målet är att skapa större grad av säkerhet och skydd mot olika väderförhållanden och insekter. Vi distribuerar med hjälp av flera olika partners.  Utrustningen består av en blandning av tält, ShelterKits och annan skyddsmateriel som t.ex. filtar och kläder.  1007 nya paket har nyligen fördelats och ytterligare 1000 satser är på väg i närtid. Dessutom har en framtransport av totalt 2.185 tält nyligen startas från ett av våra globala lager.

Irak

Vi förbättrar den humanitära situationen för människor som fördrivits av konflikter i Irak genom att öka deras motståndskraft mot rådande miljömässiga och socioekonomiska utmaningar. Nuvarande fokus ligger på de som förskjutits under den militära operationen i och kring Mosul. Löpande distributioner sker genom flera partners.  Sedan starten av Mosul-offensiven har ShelterBox bistått med olika grader av anpassad hjälp till över 8 000 hushåll.

Afghanistan

Vi bistår hushåll som tvingats på flykt på grund av både översvämningar och konflikter. Vi kan göra så med kort varsel tack vare att vi har lager i landet hos en partner. Löpande fördelningar av FN-tält och termiska filtar pågår. Vi kommer att behålla och fortsätta att underhålla detta nationella lager.

Colombia

I samarbete med regeringens katastroforganisation (UNGRD) stöttar vi hushåll som efter de förödande jordskreden och översvämningarna är sårbara och som saknar och ej heller får några andra resurser. Fördelningar har skett av kompletta Shelter boxar. Just nu väntar vi på att få slutlig återkoppling av de sista leveranserna.

Kamerun

Även här ger vi stöd människor som är på flykt på grund av konflikter. Distribution av Tält, skyddssatser och NFI (inklusive nyintroducerat hygienpaket)  pågår. 440 sådana satser beräknas komma fram nästa vecka. Ytterligare 220 tält transporteras just nu med sjöfrakt.

Niger

Precis som i Kamerun har vi under lång tid hjälpt människor som drabbas av Boko Harams våld. I Niger har detta även förvärrats av översvämningar. Planering av nästa distribution pågår.

Tchad

Samma orsak och situation som i Kamerun. Vår pågående hjälp består av ett lokalt utvecklat och framtaget byggpaket som kommer att ge små men dugliga hus åt 456 hushåll. Dessutom kommer dessa även att få övrig anpassad skyddsutrustning.

Somaliland

Svår torka har drabbat landet och vårt huvudsyfte är att hjälpa de nomader som tvingats flytta på grund av detta. Vår hjälp kommer att bestå av presenningar och  övrig anpassad skyddsmateriel.

Mocambique

Insatsen är avslutad. Just nu har vi ett utvärderingsteam på plats som följer upp att hjälpen har kommit fram till identifierade mottagare och den även skapat det förväntade värdet för berörda mottagare och deras samhällen. Över 200 mottagare har intervjuats.,

Uganda

Vi undersöker behov och möjligheter för att ge stöd till de flyktingar som flyr till Uganda från Sydsudan. FN leder det övergripande humanitära arbetet och vi hoppas på att kunna bidra på ett konstruktivt sätt.