Vänligen ge en gåva nu

Senaste nytt

Årets Julgåva – Så här enkelt kan du rädda liv, lindra lidandet och GÖRA SKILLNAD

oktober 31, 2017

Vårt upprop: Så här enkelt kan du rädda liv, lindra lidandet och GÖRA SKILLNAD – Ladda ner uppropet  Årets Julgåva…

Vår SRT-medlem Björns ord från Bangladesh samt info om genomförda och pågående insatser

oktober 10, 2017

Vår ShelterBox Respons Team volontär Björn är på insatsresa till Bangladesh. Han befinner sig just nu i Rangpur som ligger Norra …

Många katastrofer skapar stora behov – ShelterBox är på många platser och behöver mer stöd för att kunna göra mer

september 20, 2017

Angående den nya jordbävningen i Mexiko så samverkar vi redan med lokala myndigheter, Rotary och andra humanitära organisationer för att…

Vad vi gör

Vi är en ledande internationell katastrofhjälpsorganisation som har som specialitet att mycket snabbt leverera nödboende och livräddande material till familjer som har blivit hemlösa runt om på jorden.

Sedan starten 2000 har ShelterBox focus ständigt varit riktat mot ”början till slutet” av de plötsliga förstörelserna; från de omedelbara efterdyningarna via hjälpfasen fram till tidig återhämtningsfas.

Tsunamin i Indiska Oceanen 2004 och jordbävningen på Haiti 2010, är exempel där vi har agerat på några av de största katastrofer som världen någonsin har skådat. Parallellt med detta och därefter har vi också hjälpt hundratusentals människor som blivit hemlösa vid katastrofer som inte har uppmärksammats på samma sätt i media. Enkelt uttryckt, om det finns ett icke mött behov av nödboende, gör vi allt vi kan för att bemöta detta så fort vi kan.

Vår vision består av en värld där överlevande från katastrofer får sina grundläggande behov tillgodosedda på ett snabbt sätt.

Vårt uppdrag är att över hela världen snabbt leverera humanitär hjälp genom att bistå med skydd, värme och värdighet till familjer som förlorat sina hem.

Vårt mål är att jämfört med år 2016 då vi hjälpte 148 200 människor, årligen från 2025 kunna hjälpa 1 000 000 människor som har förlorat allt de äger vid en katastrof och med din hjälp kan vi nå detta mål.

ShelterBox Trust årsredovisning beskriver både resultat och våra framtida mål. ShelterBox Trust årsrapport 2015