Vänligen ge en gåva nu

Senaste nytt

Årets Julgåva – Så här enkelt kan du rädda liv, lindra lidandet och GÖRA SKILLNAD

oktober 31, 2017

Vårt upprop: Så här enkelt kan du rädda liv, lindra lidandet och GÖRA SKILLNAD – Ladda ner uppropet  Årets Julgåva…

Vår SRT-medlem Björns ord från Bangladesh samt info om genomförda och pågående insatser

oktober 10, 2017

Vår ShelterBox Respons Team volontär Björn är på insatsresa till Bangladesh. Han befinner sig just nu i Rangpur som ligger Norra …

Många katastrofer skapar stora behov – ShelterBox är på många platser och behöver mer stöd för att kunna göra mer

september 20, 2017

Angående den nya jordbävningen i Mexiko så samverkar vi redan med lokala myndigheter, Rotary och andra humanitära organisationer för att…

Partnerskap

Samverkan är ett vitalt kärnvärde som gör det möjligt att snabbt leverera kvalitativa stödpaket till familjer med desperata behov. Vår samarbetsförmåga gör att vi kan arbeta tillsammans med en rad olika organisationer som är integrerade i hjälpen som ger tak över huvudet, värme och värdighet till många familjer som förlorat allt i en katastrof.

Rotary
Många tusen Rotaryklubbar över hela världen har stött oss i en myriad av olika sätt i allt från att samla in pengar till att ge ovärderlig logistiskt stöd vid insatser. Vid sidan av detta har det globala Rotary nätverket varit nyckeln i vår internationella tillväxt då de flesta av våra nationella organisationer (Affiliates) har inrättats av Rotarianer eller Rotaracters.

Vi har också tecknat ett projektpartneravtal med Rotary International som gör det möjligt för båda parter att samarbeta närmare med syfte att ge lindring och tillfälligt skydd för överlevande efter naturkatastrofer runt om i världen. Avtalet bygger på båda våra styrkor att kunna reagera på katastrofer över hela världen.

Scouter
Vi har en stark historia av att arbeta tillsammans med scouter i katastrofområden. Från sitt bistånd på fältet till sitt engagemang i det arbete vi gör, har scouter blivit en integrerad del av ShelterBox familjen. ShelterBox är en partner till den internationella scoutrörelsen och nationella scoutorganisationer över hela världen. Pedagogiskt material som utvecklats speciellt för scoutrörelsen är tillgängliga för scouter och scoutledare på olika språk, liksom många idéer om hur scouter kan involveras med ShelterBox.

Hjälporganisationer
För att maximera punktlighet, effektivitet och ändamålsenlighet i våra insatser vid humanitära nödsituationer, arbetar vi tillsammans med en rad ledande internationella hjälporganisationer och icke-statliga organisationer. Med det samförståndsavtal som vi har tecknat med franska Röda korset kan vi sammanföra våra olika kunskaper och resurser på ett sätt som hjälper oss att distribuera stödet effektivt och kostnadseffektivt i många nödsituationer.