Vänligen ge en gåva nu

Senaste nytt

Många katastrofer skapar stora behov – ShelterBox är på många platser och behöver mer stöd för att kunna göra mer

september 20, 2017

Angående den nya jordbävningen i Mexiko så samverkar vi redan med lokala myndigheter, Rotary och andra humanitära organisationer för att…

Beredda för Irma, På plats i Nepal och Huston, på väg till nya områden och pågående insatser

september 7, 2017

Vi har högsta beredskap för orkanen Irma, med bl.a 2000 ShelterKits i vårt lager på Panama samt ett ShetlerBox Response…

Undersöker möjligheter och behov i USA m.fl länder och har pågående insatser i sju länder

augusti 30, 2017

Behov och möjligheter undersöks för att eventuellt kunna lämna stöd i: USA, Sudan, Myanmar, Indien och Bangladesh. Dessutom bevakas en…

Partnerskap

Samverkan är ett vitalt kärnvärde som gör det möjligt att snabbt leverera kvalitativa stödpaket till familjer med desperata behov. Vår samarbetsförmåga gör att vi kan arbeta tillsammans med en rad olika organisationer som är integrerade i hjälpen som ger tak över huvudet, värme och värdighet till många familjer som förlorat allt i en katastrof.

Rotary
Många tusen Rotaryklubbar över hela världen har stött oss i en myriad av olika sätt i allt från att samla in pengar till att ge ovärderlig logistiskt stöd vid insatser. Vid sidan av detta har det globala Rotary nätverket varit nyckeln i vår internationella tillväxt då de flesta av våra nationella organisationer (Affiliates) har inrättats av Rotarianer eller Rotaracters.

Vi har också tecknat ett projektpartneravtal med Rotary International som gör det möjligt för båda parter att samarbeta närmare med syfte att ge lindring och tillfälligt skydd för överlevande efter naturkatastrofer runt om i världen. Avtalet bygger på båda våra styrkor att kunna reagera på katastrofer över hela världen.

Scouter
Vi har en stark historia av att arbeta tillsammans med scouter i katastrofområden. Från sitt bistånd på fältet till sitt engagemang i det arbete vi gör, har scouter blivit en integrerad del av ShelterBox familjen. ShelterBox är en partner till den internationella scoutrörelsen och nationella scoutorganisationer över hela världen. Pedagogiskt material som utvecklats speciellt för scoutrörelsen är tillgängliga för scouter och scoutledare på olika språk, liksom många idéer om hur scouter kan involveras med ShelterBox.

Hjälporganisationer
För att maximera punktlighet, effektivitet och ändamålsenlighet i våra insatser vid humanitära nödsituationer, arbetar vi tillsammans med en rad ledande internationella hjälporganisationer och icke-statliga organisationer. Med det samförståndsavtal som vi har tecknat med franska Röda korset kan vi sammanföra våra olika kunskaper och resurser på ett sätt som hjälper oss att distribuera stödet effektivt och kostnadseffektivt i många nödsituationer.